GÜNDEM

Davutoğlu İngilizler'e Erdoğan'ı şikayet etti

Parti kurmaya hazırlanan Ahmet Davutoğlu, İngiliz Financial Times gazetesine Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti ile ipleri koparan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiliz Financial Times gazetesinden Laura Pitel’e zehir zemberek açıklamalar yaptı.

Davutoğlu, halen AKP’deki reform faaliyetleri için sorumluluk hissettiğini fakat umudunun kalmadığını söyledi. Eski Başbakan, Erdoğan'ın AK Parti'ye ve Türkiye'ye zarar verdiğini belirtti.

Gazete, ‘Erdoğan’ın AKP’si derin bir mutsuzlukla parçalanıyor’ sözlerini manşetine çıkardığı haberinde Davutoğlu'nun şu açıklamalarına yer verdi: 

PARTİDE KOPMALAR YAŞANIYOR!

Ahmet Davutoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin temel değerlerinden uzaklaşmasının, partinin tabanı ve üst kademeleri arasında büyük hoşnutsuzluk yarattığını söyledi.

ERDOĞAN TÜRKİYE’NİN TEMEL KURUMLARINA ZARAR VERİYOR

"Son üç yılda, saygı gösterdiğimiz bu temel değerlerin göz ardı edildiğini gözlemledim. Kurumlar zayıflıyor" diyen Davutoğlu, başkanlık sistemine geçişle birlikte benzersiz bir güce sahip olan Erdoğan’ın Türkiye’nin temel yapılarına zarar verdiğini söyledi.

DEMİRTAŞ'I HAPSE ATAN BEN DEĞİLİM

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hapse atılmasını da değerlendiren Davutoğlu, suçu yine iktidara attı ve ‘Demirtaş benim istifamdan 6 ay sonra hapse atıldı. Yani ben bunun sorumlusu değilim’ dedi.

BENİ EKRANLARA ÇIKARMIYORLAR

Davutoğlu sesini yükseltmeye karar verdiğinde, hiçbir Türk ana akım yayın kuruluşunun kendisini ekrana çıkarmadığını söyledi.

Bu ay, bir Youtube programında kendisiyle söyleşi yapan üç muhalif gazetecinin Rus devlet haber ağı Sputnik’teki programlarına son verildi. Bu, Ankara ve Moskova arasında Rus S-400 hava savunma sitemlerinin satın alınmasında sonra gelişen yakınlığın bariz bir işaretiydi.

Davutoğlu akraba kayırmacılık ve yolsuzluk konularında tartışma başlatmak istediğini vurgulayarak "Çünkü eğer eski başbakan olarak ben korkarsam, vatandaşlar sesini çıkaramazlar" dedi ve ekledi: "Eğer konuşmaktan, düşünmekten korkarsanız, çözüm üretemezsiniz.”

Yorumlar
Günün Manşetleri