GÜNDEM

Davutoğlu Suriye meselesinde köşeye sıkışınca Erdoğan yaptı dedi!

Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu, geçmişte gururla savunduğu her şeyin suçunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atmaya başladı. Davutoğlu şimdi de Suriye politikasındaki hatalarından Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisini kamuoyunda muhalefet yaparken zorda bırakacak ve altında imzası olan tüm işlerin ve sözlerin suçunu Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın üstüne atmaya başladı. "Suriye konusunda bütün suçlamalar bana yapılıyor" diyen Davutoğlu, "Ben 'Emevi Camii'nde Cuma namazı kılacağız' diye birşey demedim. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi. Pelikan çetesinin algı operasyonu" iddiasında bulundu. 

BAŞARISINA İNANMASAM PARTİ KURMAZDIM

“Seçime girdiğimiz zaman Gelecek Partisi’ni göreceksiniz. Erbakan Hocamızın dediği gibi bu anketler filan fasa fiso” ifadelerini kullanan Davutoğlu, “Başarısına inanmasam parti kurmazdım. Sefer bizden zafer Allah’tan. Proje partisi; milletin projesi. İddiasız iş yapmam, azim gösteririm. Proje diyenler bir tek ilişkimizi ortaya çıkarsınlar” diye konuştu.

BEN SÖYLEMEDİM ERDOĞAN DEDİ

Davutoğlu, “Suriye konusunda bütün suçlamalar bana yapılıyor. Ben ‘Emevi Camii’nde Cuma namazı kılacağız' diye birşey demedim. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi. Pelikan çetesinin algı operasyonu. Suriye konusunda tek yetkili ben olsaydım durum buraya gelmezdi” iddiasında bulundu.

Davutoğlu'nun konuşmasından söyle devam etti: "Pelikan denilen çete bana saldırdığında herkes sustu. Şimdi kabine içine sıçradılar. Pelikancılara bakın hepsi kripto FETÖ’cülerdir, dışarıyla bağlantısı olanlardır."

AKIN İPEK İDDİASI?

"Pelikancı çetecilerden biri 2016 Eylül ayında Katar’da Akın İpek ile görüştüğüm iddia edildi. Ben o ay yurt dışına çıkmadım. Avukatıma söyledim, gereğini yapacak. Ben babamın projesiyim; bir helal lokma yiyeceksin, iki bu millet için çalışacaksın."

MİLLET İTTİFAKI'NA KATILACAK MI?

CHP ve İYİ Parti'nin öncülüğündeki Millet İttifakı'na katılıp katılmayacağı sorulan Davutoğlu, "Bize soruyorlar şu ittifak mı bu ittifak mı… Biz milletle ittifak yapmaya geliyoruz." dedi.

Yorumlar 15 Yorum
Günün Manşetleri