GÜNDEM

Dehşete düşüren araştırma! Koronavirüsü 40 mutasyon geçirmiş

İzlandalı bilim adamları korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Bilim insanları, Covid-19 hastalarından örnekler aldı ve ölümcül virüsün 40 tane mutasyona uğramış şekli ortaya çıktı.

Koronavirüsü dünya genelinde can almaya devam ediyor. Son açıklanan rakamlara göre, 20 binin üzerinde ölüm ve 450 binden fazla insanda tespit edildi. Konu ile ilgili de korkutan açıklama İzlanda'dan geldi..

Toplam 737 vakanın olduğu ve 2 ölümün gerçekleştiği ülkede bilim insanları Covid-19 hastalarından alınan örnekler üzerinde derinlemesine inceleme yaptı. Bilim insanları ülkedeki corona virüsü vakalarında 40 adet mutasyona uğramış corona virüsü tespit edildiğini duyurdu.

Bilim insanları, bölgesel farklılıkların corona virüsünün yapısında değişikliğe sebep olduğunu açıkladı. Bu bilgiye göre İzlanda’da tespit edilen corona virüsü vakalarının İtalya, Avusturya ya da İngiltere orijinli olup olmadığı tespit edildi.

'Genomunda ufak değişiklikler yaşandı'

Sağlık yetkilileri de CODE Genetics isimli şirketle birlikte çalışıldığını ve 9768 corona virüsü hastası, semptom gösteren ve risk grubundaki insandan aldıkları örneklerin bazılarında corona virüsünün mutasyona uğradığını ve bazılarında virüsün genomunda ufak değişiklikler yaşandığı açıklandı.