GÜNDEM

Demirören Medya Grubu ile Candaş Tolga Işık'ın yolları ayrıldı

Demirören Medya Grubu'na bağlı Posta gazetesinde üst düzey bir ayrılık gerçekleşti. Posta, Candaş Tolga Işık'ın yazılarına son verdi.

Medya dünyasında bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. 14 yıldır Posta Gazetesi'nde köşe yazıları kaleme alan Candaş Tolga Işık, Posta yönetimi ile karşılıklı anlaşarak gazetesinden ayrıldı.

Yazarlığın yanı sıra, çok sayıda özel haber, röportaj ve manşet haberine imza atan Candaş Tolga Işık Posta'da telifli olarak görev yapıyordu.

Candaş Tolga Işık'ın gazetesi ile aniden yollarını ayırması Demirören Medya Grubu içerisinde şaşkınlıkla karşılandı.

Işık'ın, medya grubunun patronu Yıldırım Demirören ile yakın ilişkisi olduğu, Demirören'in BJK başkanlığı döneminden itibaren bu ilişkiyi sürdürdüğü de biliniyordu.

İŞTE AYRILMA NEDENİ?

Hem iktidara, hem de muhalefete yakın bir gazeteci olan Candaş Tolga Işık, hükümette görev yapan bakanlarla yakın ilişkiler geliştirmişti. Işık diğer yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da yakın bir isimdi.

Candaş Tolga Işık görevden ayrılma nedenini, "Yazılarımın kimi gazeteye giriyordu, kimi girmiyordu. Ben siyasi olarak taraf tutan bir gazeteci hiçbir zaman olmadım. İktidara da muhalefete de hep eşit durdum. Ama yürütemedik karşılıklı konuşarak yolları ayırdık." diyerek açıkladı.

Yorumlar
Günün Manşetleri