GÜNDEM

Depremden etkilenen Adıyaman Cezaevi Boşaltılıyor

Elazığ Sivrice merkez üssü olan 6,8 'lik depremde hasar gören Adıyaman Cezaevi'nde tahliyeler başladı.Tutuklu, mahkum ve hükümlüler başka cezaevlerine sevk ediliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili Valilik'teki koordinasyon merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Malatya'da 4, Elazığ'da ise 18 vatandaşın deprem nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklayan Bakan Soylu deprem sonra 39 kişinin de göçük altından sağ olarak kurtarıldığını söyledi.

CEZAEVİ BOŞALTILIYOR

Adalet Bakanlığı, "Kısmi çatlaklar oluşan Adıyaman Cezaevi'ndeki 814 hükümlü ve tutuklu Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’a nakledilmeye başlandı" dedi.

Elazığ ve Malatya dışında yakın bölgelerde de bir takım depremin etkilerinin görüldüğünü açıklayan Bakan Soylu, ''Adıyaman'da cezaevinde bira hasar durumu söz konusu olduğu ortaya çıktı. Adalet Bakanlığımız Adıyaman Cezaevi'ni boşaltılmasının doğru olabileceği konusunda karar alındı. Cezaevinin boşaltılması hususu değerlendirilecek.'' dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri