GÜNDEM

Depremzedelere ne kadar nakit yardımı yapılacak? Ne zaman yapılacak?

İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ deprem bölgesinde depremzedeler için orta hasarlı evler için hemen 5 bin lira acil yardım ödeneği, 27 bin lira uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi verileceğini de duyurdu.

Elazığ'daki depremin ardından bölgede incelemelerine devam eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu "Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek. Köy evleri için 16 bin lira destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, orta hasarlı evler için hemen 5 bin lira acil yardım ödeneği, 27 bin lira uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi verileceğini de duyurdu.

YARDIMLAR DEPREMDEN ETKİLENEN AİLELERE VERİLECEK

İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ ve Malatya'ya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 10 milyon, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 8 milyon, İçişleri Bakanlığı ve AFAD'dan 6 milyon olmak üzere 24 milyon lira yardım yapıldığını dile getirdi.

Bu yardımların depremden etkilenen ailelere destek olarak verileceğine dikkati çeken Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ağır hasarlı ve yıkacağımız yerlere 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da yaklaşık 11 bin lira toplam 41 bin lira destek vereceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik ekiplerince, ağır hasarlı olan ama eşyaları alınabilecek durumda olduğu tespit edilen evlere yaklaşık 11 bin lira kira yardımı gerçekleştireceğiz. Tespit edilen orta hasarlı evlere de 5 bin lira acil yardım ödeneği, artı 27 bin lira da uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi vereceğiz. Köyde yıkılan evlerin tamamına, eğer köyde oturuyorsa 11 bin lira acil yardım vereceğiz. 5 bin lira da eşya yardımı gibi destek ortaya koyacağız. Toplam 16 bin lira yardım yapacağız."

Türkiye'nin yardımlar konusunda seferber olduğunu belirten Soylu, bir kargaşa olmaması için bu konuda koordinasyonun AFAD tarafından sağlandığını ifade etti.

Bakan Süleyman Soylu, dün akşam TV8'de yapılan yardım kampanyasında da 2 milyon 500 bine yakın SMS atıldığını da sözlerine ekledi.

 

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri