GÜNDEM

Devlet erkanı maskelerle Atatürk'ün huzuruna çıktı

TBMM'nin 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yapılan kutlamalar halk sağlığını tehdit eden koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı olarak gerçekleştirildi. Törene katılamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesaj yayınlayarak bayramı kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 100. yıl kutlamaları, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Şentop ve devlet erkanı daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etti. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

ANITKABİR'DE TÖREN
TBMM'deki sade törenin ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un ikinci adresi ise Anıtkabir oldu. Devlet erkanı, Meclis Başkanı Şentop'un başkanlığında Aslanlı Yol'da yürüdü ve Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. Çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşuna geçildi. Saygı duruşunun ardından da İstiklal Marşı okundu.

ERDOĞAN MESAJLA KUTLADI
Koronavirüs tedbirleri kapsamında törene katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayramı yayınladığı bir mesaj ile kutladı. Erdoğan mesajında, "TBMM'nin kuruluşunun 100. yılını, Türkiye'nin ve dünyanın tüm çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK'UN ANITKABİR ZİYARETİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Selçuk ve beraberindekiler, kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelengin arkasında Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

Bakan Selçuk'un, çelengi mozoleye bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.