GÜNDEM

Dışişleri Bakanlığı Karayipler'deki Türkler için Acun Ilıcalı'dan yardım istedi

Survivor çekimleri için Dominik'te bulunan Acun Ilıcalı, Dışişleri Bakanlığı'ndan kendisine ulaşıldığını ve Karayipler'de THY'nin uçmadığı bir adada mahsur kalan Türkleri kurtarmak için kendisinden yardım istendiğini açıkladı..

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle yurt dışında bulunan Türkler THY'nin özek uçaklarıyla Türkiye'ye getiriliyor ancak THY'nin uçmadığı noktalar da var. Bunlardan biri olan Karayipler'de mahsur kalan Türkler için Dışişleri Bakanlığı Acun Ilıcalı'dan yardım istedi.

Acun Ilıcalı, Dışişleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmeleri ve Türk vatandaşlarını kurtarma çalışmalarını şu sözlerle anlattı:

"Burada kalan bizim çalışanlarımız ve vatandaşlarımız var. Bununla ilgili çözüm arıyoruz. Karayipler'de de mahsur kalan vatandaşlarımız varmış. 

Onlara da bir şekilde uçak yollamaya ve vatana döndürmeye çalışacağım. Teknik bir problem olmazsa buradan bir uçak yollayım aldırıp Türkiye'ye döndürmek istiyorum. Çok zor durumdalarmış.''