GÜNDEM

Doğu Perinçek'ten şehit geldiği gün olay sözler! Tepki yağdı

Habertürk'te Türkiye'nin Nabzı programına katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İdlib'de 5'i asker 8 vatandaşımızın şehit edildiği gün, şehitlerimizle ilgili İsmail Saymaz'a gülerek "Şehit vermeden olmaz" yanıtını verdi.

Habertürk'te Didem Aslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında Suriye rejiminin İdlib'teki Türk konvoyuna yaptığı saldırı ve bu çerçevede Türk dış politikası ele alındı. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'in şehitlerle ilgili gülerek "Şehit vermeden sorun çözülmez olmaz" demesi sosyal medyada tepki çekti.
Ayrıca Perinçek'in  Ukrayna anlaşması ile ilgili "Ukrayna'ya silah ver, Suriye'de Türkiye'nin başına iş açacak türlü işlere gir, Türkiye bunu kabul eder mi Türk milleti başında tutar mı?" ifadeleri de tepkilerin artmasına neden oldu. 

ŞEHİT VERMEDEN HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEZ

Hürriyet Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz'ın "Biz burada, bir daha şehit vermeyeceğimiz bir gelecek için konuşmuyor muyuz" sözlerine yanıt veren Doğu Perinçek, gülerek "Şehit vermeden hiçbir sorun çözülmez. Şehit vereceğiz, olur mu şehit vermeden" şeklinde yanıt verdi. Doğu Perinçek'in bu tepkisi sosyal medyada büyük yankı buldu.

prinçek

perinçek

perinçek

perinçek

UKRAYNA POLİTİKASI REZALET

Ukrayna'ya 200 milyon liralık silahın verilmesini Türk devleti adına bir felaket olarak niteleyen Doğu Perinçek, sözlerine, "Çünkü siz Rusya'ya karşı Ukrayna'yı silahlandırıyorsunuz. O zaman siz Doğu Akdeniz'de, Kudüs'te İsrail'e karşı, Suriye'nin kuzeyinde ABD'ye karşı, Doğumuzda hangi politikayı izleyeceksin. Ukrayna'yı Rusya'ya karşı silahlandırarak Türkiye devleti yönetilir mi?" diye devam etti. 

Bunu bir felaket, çok büyük bir yanlış olarak niteleyen Perinçek, "Siz bir yandan Putin'le telefon görüşmeleri yapacaksınız. Putin ile Rusya ile stratejiler kuracaksınız. Hamasetle devlet yönetilmez. Bizim milli hedefimiz nedir. Suriye'nin toprak bütünlüğünü Türk askeri sağlayamaz. Rus ve İran askeri de sağlayamaz. Suriye'nin toprak bütünlüğünü Suriye ordusu sağlayacaktır, biz de destek olacağız. Aksi takdirde ne Kıbrıs'ı koruyabilirsiniz, ne Doğu Akdeniz'deki haklarımızı koruyabilirsiniz, ne de Libya politikamızı sürdürebiliriz.

Kırım'a gelince, Kırımı ilhak diye bir projemiz var mı? Kırım ya Rusya'nın ya da Ukrayna'nın olacak. Rusya ile bir strateji kuruyorsunuz, Ukrayna ise ABD ile birlikte 13 Kasım 2018'de TürkAkımı'nı engellemek için anlaşma yapıyor. Ukrayna açıkça Türkiye'yi hedef alıyor. Türkiye'ye düşmanlığını ilan ediyor. Ukrayna politikası rezalet. Böyle devlet yönetilmez, bunun bedellerini ağır öderiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri