GÜNDEM

DSÖ başkanı paylaştı! Salgını durdurmanın tek yolu bu

Ölümcül koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına aldı. Özellikle İtalya'da vaka ve ölüm sayıları korkunç boyutlara ulaştı. DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus ise bu konu ile ilgili twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsünde vaka sayısı 336 bini aştı. Türkiye'de de yayılmaya başlayan virüs can almaya devam ediyor. Dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 14.641'e yükseldi. Öte yandan taburcu olan hastaların sayısı 98 bin 333'e çıktı.

Virüsten en çok etkilenen ülkelerin başında İtalya geliyor.  İtalya’da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 5 bin 476'ya yükseldi.  İtalya’nın koronavirüsle mücadelesinde yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı da 18'e yükseldi.

DSÖ BAŞKANI:BU SALGINI DURDURMANIN TEK YOLU 
DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus resmi twitter hesabından İtalya'ya destek için gelen Kübalı doktorların görüntülerini paylaşarak çok önemli bir mesaj verdi.

DSÖ Başkanı, "Milletler arasındaki dayanışma, sağlık çalışanları arasındaki dayanışma, herbirimiz arasındaki dayanışma bu COVID19 salgını durdurmanın tek yoludur.