GÜNDEM

DSÖ oranı düşürdü! Koronavirüs gerçekte ne kadar ölümcül?

Koronavirüsün gerçek ölüm oranı tartışılıyor.. Tüm dünyayı etkisine alan yeni tip corona virüs pandemisinde vaka sayısı 19 milyona yaklaştı, ölü sayısı ise 720 bini geçti. Ancak, bilim insanları Covid-19’un ne kadar ölümcül olduğu konusunda küresel salgının başladığı Aralık ayından beri uzlaşabilimiş değil.

İtalyan araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir çalışmada corona virüsün gerçek ölüm oranının 7,4 olduğu öne sürüldü. Ülkenin Lombardiya bölgesindeki bir grup araştırmacı Covid-19 nedeniyle her 13 kişiden birinin öldüğünü açıkladı. 

Covid-19’un küresel ölüm oranını DSÖ yüzde 0,6, Cambridge Üniversitesi yüzde 1,4, Stanford Üniversitesi 0,25 ve Katar tarafından yapılan bir çalışma yüzde 0,01 olarak belirtiliyor.

DSÖ YÜZDE 3,4'TEN YÜZDE 0,6'YA ÇEKTİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)  ilk olarak enfeksiyon ölüm oranının yüzde 3,4 olduğunu açıkladı, ancak bu hafta tahminini  yüzde 0,6’ya çekti. 

Açıklamayı yapan Doktor Maria Van Kerkhove, tahminin çeşitli çalışmalardan elde edilen verilere dayandığını belirterek, “Rakam çok büyük görünmeyebilir, ancak bu oran oldukça yüksek” dedi.  DSÖ’nün hesabı, corona virüsün her 167 hastadan birini öldürdüğünü ve mevsimsel gripten altı kat daha ölümcül olduğunu ortaya koyuyor.