GÜNDEM

DSP Genel Başkanı CHP'yi topa tuttu! Ayrı bir devlet mi kurdunuz?

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, katıldığı bir televizyon programında CHP'yi sert sözlerle eleştirdi. Önder Aksakal, CHP'nin devletten ayrı yardım toplama kararıyla ilgili "Hayrola! Ayrı bir devlet mi kurdunuz?" ifadelerini kullandı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, merkezi yönetimden ayrı yardım kampanyaları düzenleyerek algı oluşturmaya çalışan CHP'li belediyelere sert çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'yeni kurulan partilere vekil veririz' çıkışına da değinen Aksakal, "Senin vekillerin koyun mu?" diyerek eleştirdi.

Aksakal, "Türkiye merkezi yönetimle yönetilir. CHP'li büyükşehirler 'biz iktidara alternatif olabiliriz' diye yaptı. Bunu özellikle İstanbul'da böyle yapıldı. Burada devletler merkezi idareyle inatlaşmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum." dedi.

"HAYROLA! YENİ BİR DEVLET Mİ KURDUNUZ?"

Aksakal, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanının sık aralıklara toplanıp açıklama yapmalarına da tepkiliydi. Aksakal, "Har vurup harman savurursanız geleceğiniz nokta budur! Siyasi saiklerle hareket edilmemelidir. Senin siyasi komplekslerine kurban edilecek yer değil orası CHP'li belediye başkanları sürekli toplanıyor ortak deklarasyon yayınlıyor. Hayrola yeni bir devlet mi kurdunuz? Burası muz cumhuriyeti mi?" diyerek tepki gösterdi.

CHP'NİN VEKİLLERİ KOYUN MU?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yeni kurulan partilere milletvekili transfer etme teklifini de değerlendiren Aksakal, Kılıçdaroğlu'na "Senin vekillerin koyun mu?" diye sordu. "Demokrasilerde böyle bir şeyin olmaması gerekir. CHP'nin milletvekilleri koyun mu çok affedersiniz oraya gidin, gelin bu nasıl solculuktur? CHP demokrasinin sahibiyiz diyor ya, bu demokrasi sahibi olmak değil..." ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'nun kiralık vekil açıklamalarını eleştirdi.

Yorumlar