GÜNDEM

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsün 13 yeni belirtisini listeye ekledi

Dünyayı etkisi altına alan ve yayılmaya devam eden koronavirüsün yeni belirtileri ortaya çıktı. Resmi kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda veriler takip edilirken Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgını için 13 yeni belirtiyi listeye ekledi. Peki koronavirüsün belirtileri neler? Ayrıntılar haberimizde..

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen koronavirüs salgını ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak dünya genelinde 4 milyona yakın insanı etkileyen ve 250 binden fazla insanın ise hayatını kaybetmesine neden olan yeni corona belirtileri olduğu ortaya çıktı.  Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 13 yeni belirtiyi listeye ekledi.

Bilindiği üzere; nefes darlığı, kuru öksürük, yüksek ateş gibi şikayetler ile başlayan corona belirtileri zaman içerisinde pek çok semptom ile kendini göstermeye devam ediyor.

Örgüt virüsün, ağrı ve sızlamalar, boğaz ağrısı, ishal, baş ağrısı, tat veya koku kaybı ile kendini gösterebileceğini duyurdu.

Ayrıca, ciltte dökülme, el veya ayak parmaklarında renk değişikliği gibi daha az görülen belirtilerin de olabileceği belirtildi.