GÜNDEM

Dünyaya Erdoğan öğretti! Koronavirüsten korunmanın yeni yolu 'Diriliş Selamı'

Koronavirüs salgının yayılmaya başlamasıyla uzmanlar el sıkarak tokalaşmanın virüsü yayabileceğini söyleyerek bir süre bunu yapmamaları gerektiğini açıkladı. Birçok insan el sıkışmadan yapabilecekleri selamlama ritüelleri geliştirirken en beğenilen selamlaşma şekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık yaptığı ve ismi 'Diriliş Selamı' olarak kalıplaşan Türk milletinde gelenekselleşen elin göğüse götürülmesiyle yapılan hareket oldu.

Koronavirüs tehlikesinin tüm dünyaya yayılmasının ardından alınan önlemler kapsamında birçok uzman elle tokalaşmanın virüsü yayabileceğini söyleyerek bunu yapmamak gerektiğini vurguladı. Bu tedbirlerin ardından Diriliş Ertuğrul dizisinden aşina olunan ve Türk geleneğinde eli göğüse koyarak yapılan selamlama hareketi hızla yayılmaya başladı. 

Aslına bakılırsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu selamı uzun zamandır veriyordu. Siyasiler tarafından bir samimiyet göstergesi olarak yapılan bu selamlama şekli koronavirüs tehlikesinin ortaya çıkmasıyla birlikte temastan kaçınmak için kullanılan bir yönteme dönüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası görüşmelerde yapmasıyla birlikte dünyada da hızla yayılan 'Türk Selamı' veya 'Korona Selamı' yahut 'Diriliş Selamı' olarak bilinen selamlama hareketi sosyal medyada da gündem oldu.

Hareket Türk geleneğinde elin göğüse götürülmesiyle yapılıyor. Anlamı ise kalbi duyguların ifade edilmesini temsil ediyor. Koronavirüsün her geçen gün biraz daha yayılmasıyla birlikte insanlar birbirleriyle temas kurmaktan kaçınarak farklı selamlaşma yöntemleri kullanmaya başladı. Bu yöntemler arasında en çok kullanılan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dünyaya yayılan geleneksel Türk selamı oldu.