GÜNDEM

Dünyayı önümüzdeki yıllarda bu felaket bekliyor! Dikkat çeken Türkiye önerisi

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkaran tüm dünyada 1 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs pandemisi henüz bitmemişken dünyayı gelecek yıllarda bekleyen başka felaketler konusunda uyarı geldi. Bu uyarıda Türkiye detayı dikkat çekti..

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Asilhan, önümüzdeki yıllarda dünyanın her ülkesini derinden etkileyecek felaketi açıkladı ve Türkiye uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün eylül ve kasım ayları arasındaki 3 aylık ve kasım ayı kuraklık haritalarına göre, Türkiye'nin önemli bölümünün yağış almadığı, olağanüstü, çok şiddetli ve şiddetli kuraklık yaşandığı görüldü.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Asilhan, Türkiye'nin son 10 yıllık dönemde kuraklığın en şiddetli dönemini geçirdiğini ifade ederek, alınacak kuraklık tedbir ve stratejilerinin gelecek kuşakları da etkileyeceğini belirtti.

"En şiddetli dönem"
Asilhan, yaptığı açıklamada, geçen yıldan bu yana yağışlarda azalma görüldüğünü hatırlattı. 

Kuraklığın dünya genelinde kabul edilen meteorolojik bir afet olduğuna değinen Asilhan, "Tüm dünya kuraklıktan etkileniyor. Türkiye, son 10 yılda bu yıl kuraklığın en şiddetli dönemini geçiriyor." diye konuştu.