GÜNDEM

EBA TV canlı yayın izle! EBA şifre alma işlemleri ile EBA giriş ekranları : TRT EBA TV frekans ayarı ve uzaktan eğitim ders programı

Koronavirüsü yüzünden Türkiye'de okullar ertelendi. Uzaktan eğitim bugün başladı. Öğrenciler EBA TV canlı yayın izleyerek uzaktan eğitim görebilecekler. Tüm öğrenciler ve veliler ' TRT EBA TV uzaktan eğitim canlı izle ' kelimesi ile araştırma yapıyor. TRT EBA TV uzaktan eğitim ile ilgili tüm bilgiler haberimizde..

Koronavirüsü Türkiye'ye de yayılmaya devam ediyor. Öğrenciler ve veliler uzaktan eğitimi araştırıyor. En çok merak edilen soruların başında ise Türksat ve uydudan EBA TV frekans ayarı nasıl yapılır? EBA giriş ile şifre alma ve hesap oluşturma işlemleri nasıl yapılır? geliyor. İşte, frekans ayarları ile beraber TRT uzaktan eğitim canlı izleme ekranı ve ilkokul, ortaokul ve lise ders programı...

EBA GİRİŞ İLE ŞİFRE ALMA VE YENİ HESAP OLUŞTURMA NASIL YAPILIR?
Henüz EBA şifresi alma ve hesabı oluşturma işlemlerini yapmayan öğrenciler, internetten konuya yönelik bilgi edinmeye çalışıyor. EBA öğrenci giriş ekranı ile şifresi alma, hesap oluşturma için izlemeniz gereken adımları haberimizin ilerleyen sayfalarında derledik.

TRT EBA TV CANLI İZLE! EBA TV FREKANS AYARI NASIL YAPILIR?
Kurulum yapacak olanlar için, uydudan ve Türksat üzerinden EBA TV frekans bilgileri MEB tarafından duyuruldu. Milyonlarca veli, EBA TV frekans ayarı ile televizyonlarda uzaktan eğitimin yapılacağı kanalların kurulumunu gerçekleştirdi. Bunu yapamayanlar ise, 'TRT EBA TV uzaktan eğitim canlı izle' başlığı altında araştırmalarını yapıyor. Zira, EBA TV, internetten de canlı izlenebilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, ilkokul, ortaokul ve lise için uzaktan eğitim ders programı hakkında bilgi verdi.

UZAKTAN EĞİTİM HANGİ KANALDA?

TRT - EBA TV İlkokul, TRT - EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise olmak üzere 3 kanal uzaktan eğitimde kullanılacak. HD ve SD olmak üzere toplam 6 kanaldan yayın yapılacak.

EBA TV FREKANS BİLGİLERİ

HD Alış bilgileri:

Alış frekansı :12.084 MHz
Polarizasyon : Yatay (H)

Sembol oranı : 13.750

FEC : 2/3

SD Alış bilgileri:

Alış frekansı :11.916 MHz

Polarizasyon : Dikey (V)

Sembol oranı : 30.000

FEC : 3/4