GÜNDEM

Ece Üner, Ahmet Hakan'a kendi köşe yazısıyla yanıt verdi

Koronavirüs fırsatçılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ece Üner'e, Ahmet Hakan'dan sert yanıt gelmişti. Ece Üner de Ahmet Hakan'ın eleştirilerine kendi köşe yazısından yaptığı alıntıyla yanıt verdi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Show TV spikeri Ece Üner’in 'koronavirüs fırsatçıları' için "Namaz beş vakit, ahlak 24 saat farzdır" dediğini söyledi ve eleştiriler getirdi. "Fırsatçıların günde beş vakit namaz kıldıklarına dair bir veri mi var?" diye soran Hakan, "O çirkin önyargı Ece Üner’de de biraz var; ne ayıp!" diye yazdı.

Ahmet Hakan'ın eleştirisine Ece Üner'den yanıt geldi. Üner, "Sorsak yüzde 98'imiz Müslümanız sözünden anlaşılmayacak bir kısım yok. Müslümanız diyerek kendimi de ayrı tutmadım. Zira namazın farz olduğuna hepimiz iman ediyoruz. Bazılarımız bazı konulardan dinin ahlak kısmını aklında çıkartabiliyor. Dolayısıyla söylediklerimden namaz değersizdir. Fırsatçılar sadece namaz kılanlardan çıkar gibi bir sonuç çıkartmak olağan üstü çaba ve yetenek ister." siteminde bulundu.

"BUGÜNÜN DEĞİL HAKİKATİN ADAMI OLMAYA ÇALIŞIYORUM"

Ece Üner Ahmet Hakan'a yanıt verirken 2017 yılında Ahmet Hakan'ın kaleme aldığı köşe yazısından alıntı yaparak sözlerine şöyle devam etti: "Bu meziyete sahip Sayın Ahmet Hakan'a 29 Aralık 2017'de kaleme aldığı yazısını hatırlatmak isterim. 'Müslümanlar ne zaman hakiki Müslümanlar olur?' diye kaleme aldığı yazısında sormuş. Müslüman iftira atmaz. Müslüman nefret ettirmez. Müslüman rant peşinde koşmaz. Müslüman haksızlık karşısında susmaz. Müslüman operasyon çekmez. Müslüman haksızlık yapmaz.' yazınızdan yola çıkarken, toplumun kutuplaştığı bir dönemde. Sözlerimi çarptırarak bu yaptığınız Müslümanlığa sığar mı? Ben günün adamı değil hakikatin adamı olmaya çalışıyorum. Biliyorum ki gün değişiyor hakikat değişmiyor."

Yorumlar 15 Yorum
Günün Manşetleri