GÜNDEM

Ege'de can pazarı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmek isteyen 15 kaçak mülteciniin botu battı. Mültecilerin yardımına yetişti Türk askeri yetişti. Kurtarma operasyonu nefes kesti.

Dün akşam saatlerinde Gümbet sahilinden  yasa dışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy adasına gitmek isteyen düzensiz göçmenlerin bulunduğu bot battı. Denizden sesler duyan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekipleri 2 sahil güvenlik botu ve DEGAK (Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma) timi ile deniz üzerinden 11 Suriye, 4 Filistin olmak üzere toplam 15 düzensiz göçmen ve organizatör olduğu tespit edilen Hasan D.'yi kurtardı.

HEPSİ HAYATTA

Ölümle burun buruna gelen düzensiz göçmenleri kurtarma operasyonunda, 2 bebeğin ise sağ olarak kurtarılması ekipleri sevindirdi. Aralarında kadınların da bulunduğu mülteciler için canlarını dişine takan Türk askeri hepsini sağ salim denizden çıkararak Sahil Güvenlik komutanlığına getirdi. Sağlık kontrolünden geçmek üzere mülteciler hastaneye sevk edildi.

Yorumlar
Günün Manşetleri