GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu'ndan bir garip atama daha!

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut emekli olunca yerine Ziraat Bankası’nın genel müdürlüğünü yapan Can Akın Çağlar'ı getirdi.

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut emekli olunca yerine Ziraat Bankası’nın genel müdürlüğünü yapan Can Akın Çağlar getirildi. Atama duyurusunun hemen ardından CHP’li İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun geçtiğimiz yıllarda Çağlar hakkındaki söylemleri gündeme geldi.

Aykut Erdoğdu, 2012 yılında düzenlediği basın toplantısında Ziraat Bankası’nda Çağlar yönetiminde yolsuzluk yapıldığını iddia edip şu an megakentin belediyesine atadıkları ismin istifa etmesi gerektiğini söylemişti.

Erdoğdu, söz konusu iddianın yaşandığı dönemde Ziraat Bankası yönetiminde bulunan Can Akın Çağlar’ın Ziraat Bankası yöneticiliği görevinden alındıktan sonra BDDK üyesi olarak atandığını belirterek, "Hakkında bu kadar belgeli yolsuzluk iddiası olan bir şahsın BDDK’ya üye olarak atanmaması gerekmekteydi ve Can Bey’in de bu görevi, en azından bu iddialar ortadayken kabul etmemesi gerekirdi. Bu durum karşısında Sayın Can Akın Çağlar bence istifa etmelidir. Eğer Can Akın Çağlar bu kararı almazsa hükümetin üzerine düşen Sayın Can Akın Çağlar’ı bu soruşturmalar bitinceye kadar açısından görevden almasıdır" diye konuşmuştu.

CHP’Lİ DURSUN ÇİÇEK KARARA TEPKİLİ!

Öte yandan atamaya tepki gösteren CHP’nin eski Milletvekillerinden Dursun Çiçek, "Can Akın Çağlar kimdir? Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarında FETÖ suç örgütü ve ortaklarının işlediği hukuk cinayetlerinin mağduru olduğumuz dönemde İstanbul’a tayin isteyen sevgili eşimi Ardahan’a süren Genel Müdür’dür. Bu infaz talimatını kimden aldı?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri