GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu'ndan rekor! Bir günde mevzuata aykırı 3 ihalesi iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihalelerine giren firmalar Kamu İhale Kurumu'naı ihalelerin adrese teslim yapılığı şikayetiyle başvuru yaptı. Yapılan şikayetlerin tamamına yakını haklı bulununca CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki ihaleler iptal edildi. İBB ise bir günde 3 ihalesi iptal edilen belediye olarak rekora imza attı..

CHPli Ekrem İmamoğlu başkanlığında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir skandal patlak verdi. İBB ve iştiraklerinin çıktığı çok sayıdaki şaibeli ihale, ihaleye katılanların şikayeti üzerine Kamu İhale Kurumu’na, (KİK) taşındı. Şikayetleri değerlendiren kurum, sayfalar dolusu şikayet edilen konuları ele aldı ve şikayetçileri haklı bularak ihaleleri iptal etti. Gelişmeler, İmamoğlu’nun, ”İhalelerde devrim süreci başlatacağız” vaadinin bir yalandan ibaret olduğunu ortaya çıkardı.

ADRESE TESLİM İHALE DÜZENLENDİ
CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yine gündemde. İmamoğlu’nu bu kez gündeme taşıyan önemli konu başlığı ise İBB ve belediyeye bağlı şirketlerin çıktıkları milyonlarca dolarlık adrese teslim düzenlenen ihaleler.

EN ÇOK İHALESİ İPTAL EDİLEN BELEDİYE
Şaibe barındıran bu ihalelerin KİK’e şikayet edilmesiyle CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun da bir günde en çok ihalesi iptal edilen belediye başkanı unvanı kazandığı ve yerel yönetim tarihine olumsuz bir şekilde kaydedildiği görüldü. Koltuğa oturduğundan bu yana hemen hemen her ihalesi tartışma konusu olan İmamoğlu’nun, İETT üzerinden çıktığı Toplu Ulaşım Bakım ve Onarım ihalesi de ‘mevzuata aykırı’ gerekçesiyle iptal edildi.

YANDAŞ ŞİRKETLERE AKITMIŞ
İstanbul halkına ihalelerin canlı, rekabet ortamında katılımcı bir anlayışla yapılacağı sözü veren ve sözde devrim süreci başlattığı yalanını pompalayan İmamoğlu’nun, yüzlerce milyon TL.’lik ihaleleri önce belediye şirketlerine ardından da alt şirketlere davet usulü devrettiği ve rant trafiğini ahbap-çavuş ilişkisi kapsamında yandaş şirketlere akıttığı tespit edildi.

Yorumlar 2 Yorum