GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu'nun HDP diyeti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait resmi web sitesinde Fransa'da suikast sonucu öldürülen Sakine Cansız'ın kitabının satıldığı iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait resmi web sitesinde Fransa'da suikast sonucu öldürülen Sakine Cansız'ın kitabının satıldığı iddia edildi.

Yerel seçimlerde Millet İttifakı'na dışardan destek veren HDP çabalarının karşılığını almaya başladı. Twitter'da paylaşılan ekran görüntülerinde Fransa'da suikast sonucu öldürülen 3 teröristen biri olan Sakine Cansız'ın fotoğrafının yer aldığı kitap İBB ait kitap satan bir web sitesinde yer aldığı görüldü.

Hep Kavgaydı Hayatım kitabının tanıtımında şu skandal ifadelere yer verildi:

"Her birimizin gerçekliğinde karmaşık kendine göre sayısız olay var. Bende, bizlerde açığa çıkan yansıyan her şey bizim gerçekliğimizin yani bir bütünün versiyonlarıdır. Ama Apocu gerçeklik bütün bunlarla birlikte ve aynı zamanda hepsiyle yoğun savaş halinde bu muazzam gelişmeleri yarattı. Apocu kavganın özelliği özgünlüğü burada anlam kazanıyor. Çünkü hiçbir savaş kendi içinde bu kadar zenginliği barındırmamıştır. Hiçbir devrim kendi içinde tek tek insanda bu kadar uzun süreli sancılı ama  başarılı devrimler gerçekleştirmemiştir. İşte zaferin garantisi burdadır. Sosyalizmin insanlaştırılması her canlıda somutlaştırılması çabası emeği ve sabrı bu yüce kavgada billurlaşmaktadır. Bu nedenle kavgamız yaman, çekici ve birleştiricidir. Ben bu kavgaya aşığım. Duygularımın, sevgilerimin, özlemlerimin, hayallerimin hep buna aktığını bilerek yürüdüm. Bundan böyle akmayan yanlarımla devrimci kavgam beni Apocu kavga güzelliğinde daha coşkulu yürütecektir. Yüreğimi bilincimi ve gücümü zafer kavgasına salıyorum...

İBB'DEN BİR SKANDAL DAHA!

Eski HDP Eş Genel Başkanı olan ve tutuklu yargılanan Selahattin Demirtaş'ın 'Devran' isimli kitabı da İBB'nin resmi kitap sayfasında satışa sunuldu.

Geçdiğimiz günlerde kitaptan tiyatroya uyarlanan oyunun galasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Serpil Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da ön sıralardan destek vermişti.

SAKİNE CANSIZ KİMDİR?

Sakine Cansız (1958, Tunceli - 9 Ocak 2013, Paris), örgüt içinde "Sara" kod adıyla bilinen, PKK'nın kurucu üyelerinden. Tunceli'de doğan Cansız, PKK'nın kurucuları arasında yer alıp örgütte 2013'e kadar faaliyet gösteren ve yaşayan beş kişiden biriydi ayrıca PKK'nın kurucuları arasında yer alıp örgütte faaliyetlerini sürdüren tek kadındı.

Tutuklanarak Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi'nde yaklaşık yirmi yıl hapis yatan Sakine Cansız, 1991 yılında cezaevinden çıktıktan sonra yeniden PKK'ya katıldı. PKK'nın Avrupa sorumlularından biri olarak görev aldı. Kürdistan Enformasyon Bürosu'na yapılan saldırı sonucu öldü.

SOSYAL MEDYA ELEŞTİRİLERLE YIKILDI!

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri