GÜNDEM

Elazığ 5.6 ile sarsıldı

Elazığ Kavaktepe’de 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli deprem çevre illerden de hissedildi.

AFAD, saat 09.37'de merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Deprem Malatya ve Diyarbakır'da da hissedildi. 

Kandilli Rasathanesi ise, Elazığ Kavaktepe’de 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Dün, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 14.09'da 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son dakika paylaşımında, "Elazığ merkezde saat 09.37'de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz." bilgisini verdi.

VALİ YIRIK'TAN AÇIKLAMA: EKİPLER SAHADA

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmada onlara ulaşan olumsuz bir tespit yok. Olumsuz bir tespit olmamakla birlikte ekiplerimizi taramalarını sürüdürüyorlar. Herhangi bir tespit halinde bu durum vatandaşlarımızla paylaşılacak." dedi.

AFAD: 14 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Elazığ Merkezde bugün saat 09:37’de 15.94 km derinlikte 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası büyüklükleri 1,1 ve 2,8 arasında değişen 14 artçı deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrasında Elazığ başta olmak üzere Malatya, Diyarbakır ve bölge ile gerçekleştirilen tarama faaliyeti neticesinde hâlihazırda herhangi olumsuz ihbar ve durumun olmadığı bilgisi alınmıştır. İl AFAD Müdürlükleri eşgüdümünde tarama faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi.

''ŞU AN İÇERİ GİRME NİYETİMİZ YOK''

Şiddetli bir sarsıntı ile uyandıklarını belirten vatandaşlar, eve girmeye korktuklarını belirtti. Korku dolu anlar yaşadıklarını anlatan Ömer Cengiz, “Depremi hissettik ve hemen dışarı kaçtık. Büyük bir şiddetle sarsıldık ve binalarda büyük gürültüler oluştu. Bizlerde de büyük bir korku oluşturdu. Dolayısıyla kapıya kaçtık. Şuanda içeri girme niyetimiz yok. Allah beterinden saklasın. Diğer depreme göre biraz hafifti, yalnız bizi çok korkuttu” dedi.

MURAT KURUM: EKİPLERİMİZ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarına başladılar. Şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi bütün afetlerden korusun" dedi.

''BU FARK NEREDEN KAYNAKLANIYOR BİLMİYORUM!''

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Elazığ'daki depremin ardından şu değerlendirmeyi yaptı:

''Öncelikle Elazığ Sivrice’deki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından tüm yer bilimcilerin ortak görüşü şuydu:

Kırılan bölgede yani Sivrice ile Pötürge arasında stresin rahatladığı ama her iki uç da yeni streslerin meydana geldiğiydi. Bu stresin bir ucu Pötürge’deydi. Bir ucu Sivrice’deydi.

Dolaysıyla buradaki depremler uçta olduğu için kaygı verici. Bu anlamda acaba Doğu’ya doğru bir stres transferi olur mu kaygımız da var. Bu deprem de yurt dışı kaynaklarından ilk olarak 6.4 olarak açıklandı. Sonra 5.4 olarak açıklandı. 6.4 ile 5.4 arasında 30 kattan fazla fark bu neden kaynaklanıyor bilemiyorum bu kadar fark olmaması gerekiyor."

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri