GÜNDEM

Elektrik faturasını düşürmek için neler yapılabilir? İşte elektrik faturasını düşürmenin yolu

Evlerimizin elektrikle çalışan cihazlarla dolu olması elektrik tüketimini de büyük oranda yükseltiyor. Peki yüksek elektrik faturalarından kurtulmak için neler yapılabilir? Elektrik faturasını düşürmek için neler yapılabilir?

Sürekli olarak prizlerden çıkmayan şarj aletleri, kapanmayan bilgisayarlar ve televizyonlar, söndürülmeyen lambalar gibi çoğu şey umursamasak da elektrik faturasını direkt olarak etkiliyor. 

Durum böyle olunca elektrik faturaları çoğu kez sitem ettirecek kadar yüksek gelebiliyor. İşte elektrik faturanızı düşürecek tüyolar

Yanan Gereksiz Işıkları Kapatın Basit bir öneri gibi gelse de çoğu zaman yapmayı unutuyoruz. Günde ortalama iki saat yanan 100 wattlık bir ev ampulü elektrik faturanızı ayda ortalama 3 lira yükseltiyor. Gereksiz ışıkları kapatmak elektrik faturanızda yıllık 36 liralık tasarruf yapmanızı sağlar.

Doğal Işık Kaynaklarını Kullanın Güneş ışığından bahsediyorum. Evinizin güneşe bakan cephelerinde doğal ışık kaynağını maksimum düzeyde kullanmaya çalışın. Bu tasarruf yöntemi faturanızı, elektrik kullanım sürenize göre aylık bazda ortalama 4-5 lira azaltacak.