GÜNDEM

Elektrik ve doğalgaz faturaları sayaç okunmadan gelecek!

Koronavirüsü salgını yüzünden alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi.. Elektrik faturaları okunmadan ortalama değere göre gelecek..

Türkiye'de de koronavirüse karşı ekonomi alanında mücadele için tedbirler alınmaya devam ediyor. Vatandaş özellikle elektrik ve doğalgaz faturaları için neler yapılacağını merak ediyor. Yeni bir kararla korona salgını bitene kadar doğalgaz ve elektrik faturaları, 2 yıllık ortalama tüketim değerleri alınarak faturalandırılacak.

Hanelere ve iş yerlerine gelen elektrik, doğalgaz ve su faturları için tatmin edici paketler yerine, aracı firmalar kendilerini korumak adına tedbirler alıyor.

SAYAÇ OKUNMADAN FATURA GELECEK
Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere bir yenisi daha ekleniyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), koronavirüs salgınına yönelik önlemler kapsamında elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili yeni bir çalışma yapıyor.

Elektrik ve doğalgazda, fatura okumada yeni bir sisteme geçilecek. Buna göre; salgının yayılmasını önlemek için şehiriçi dağıtım şirketi personelinin aylık düzenli fatura okuması yerine, son 2 yıllık ortalama tüketim değerleri alınacak. Bu veriler çerçevesinde fatura oluşturulacak. Salgının ardından gerçek tüketimler ölçülecek.

SALGIN SONRASI GERÇEK DEĞERLER ÖLÇÜLECEK
Salgın önlemlerinin kaldırılmasının ardından gerçek tüketimler ölçülecek. Abonenin gerçek tüketimi, faturalanan tutarın altındaysa iade işlemi söz konusu olacak. Tersi durumda ek ödeme talebinde bulunulacak.

Yorumlar
Günün Manşetleri