GÜNDEM

Emanuel Macron yine Türkiye'yi hedef aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron Ermenistan’a destek vererek Türkiye'nin açıklamaları için "düşüncesiz ve tehlikeli" dedi..

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Dağlık Karabağ ile ilgili yaptığı açıklamada, yine Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye'nin açıklamalarını "düşüncesiz ve tehlikeli" olduğunu öne süren Macron, Ermenistan için endişeli olduklarını söyledi.

MACRON'DAN ERMENİSTAN'A DESTEK
Macron Türkiye'nin Dağlık Karabağ politikasına tepki gösterdi. Türkiye'nin  açıklamalarını "düşüncesiz ve tehlikeli" olarak niteleyen Macron, sivillere saldırıp çatışmayı alevlendiren Ermenistan için ise endişeli olduklarını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN AÇIKLAMALARI DAĞLIK KARABAĞ'IN ALINMASINI MEŞRU KILAR"
Macron yaptığı açıklamada "Türkiye'den bu konuda yapılan politik açıklamaları dinledim. Bunların düşüncesiz ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Fransa'nın temkinli ve Minks grubu içindeki tarafsız rolü gözönünde bulundurulduğunda Türkiye'nin savaşçıl açıklamaları nedeniyle özellikle de Ermenistan'a yönelik büyük endişe içindeyiz. Türkiye'nin açıklamaları, Dağlık Karabağ'ın alınmasını meşru gösterir nitelikte." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri