GÜNDEM

Emniyet yayınladı! İşte FETÖ'nün 41 kişilik kırmızı listesi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yöneticisi ve 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde etkin rol oynayan FETÖ lideri ve beraberindeki 41 isim İçişleri Bakanlığı'nca Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın sitesinde yayınlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) mensup şahısların yakalanması için yurt içinde ve yurt dışında büyük çaba sarf ediliyor. Terör örgütü mensup ve sempatizanlarının yakalanmasına yardımcı olmak için vatandaşları teşvik etmek amacıyla yayınlanan 'Terörden Arananlar Listesi'nde şahıslar 5 ayrı kategoride değerlendiriliyor.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla her geçen daha fazla terörist etkisiz hâle getiriliyor. Listelerde 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü'yle iltisaklı olan birçok isim de aranıyor. Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 41 kişi ise 'Kırmızı Liste'de aranıyor.

Örgüt kurarak 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişimini gerçekleştiren terör örgütünün elebaşı, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunuyor.

FETÖ'nün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan, örgütün Türkiye İmamı... Firari olarak aranan Özcan, ayrıca Balkanlar imamı. Bank Asya'nın hortumlanmasında da büyük rolü olan Özcan'ın aynı zamanda örgütün en sert karakteri olduğu ifade ediliyor.

FETÖ'nün eski Hava Kuvvetleri Komutanı olup daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri imamı olan ve Gülen'in sır kutusu olarak anılan Adil Öksüz, Gülen'in talimatıyla 2015 seçimlerinin ardından darbe girişimi planlamaya başladı. O günden 15 Temmuz 2016'ya kadar 12 kez darbe girişimi için toplantı yapan Öksüz, her bir toplantının ardından ABD'ye gidip Gülen'e rapor verdi. Hain darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü yakınlarında jandarma ekipleri tarafından yakalanan şahıs, savcılık sorgusunda tarla bakmak için orada bulunduğunu ileri sürdü. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiyse de serbest bırakıldı. Bunu fırsat bilen Öksüz, ortadan kayboldu.