GÜNDEM

Emrah Serbes yeni af yasasıyla erken tahliye olacak! Emrah Serbes ne zaman tahliye olacak?

Trafik kazasında 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes, 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Emrah Serbes infaz düzenlemesiyle erken tahliye edilecek. Peki Emrah Serbes kimdir?

AK Parti'nin teklifiyle Meclis'e gelen yeni infaz düzenlemesi/ af yasası kapsamında bazı hükümlü ve tutuklulara da erken tahliye yolu göründü.  Erken tahliye olacak isimler arasında bir trafik kazasında 3 kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes de var.

Şu anki hali ile infaz yasasında, 'cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticaret suçu, kasten adam öldürme suçu, kadına karşı şiddet suçu' hariç olmak üzere infaz oranının 1/2 olması öngörülüyor

13 YIL 4 AY HAPİS CEZASI ALMIŞTI 

22 Eylül 2017’de İzmir'de aracıyla önündeki otomobile çarparak Özçelik ailesinden 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes, 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla 13 yıl 4 ay hapis cezasınaçarptırılmıştı.

Mevcut infaz yasasına göre cezanın 2/3’nü cezaevinde geçirip 1 yıl da denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilmesi gereken Emrah Serbes’in 7 yıl 10 ay 23 cezaevinde kalması gerekiyor.