GÜNDEM

En net açıklama DSÖ'den geldi! Koronavirüsün kaynağı neresi? Koronavirüs insan yapımı bir virüs mü?

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı sarsan koronavirüsün kaynağı ile ilgili tartışmalar tüm hızıyla sürerken Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş bir açıklama geldi. ABD-Çin arasında büyük gerginliğe neden olan ''Koronavirüs insan yapımı mı?'' sorusu yanıtını buldu..

Koronavirüsünün insan yapılı olduğu iddiaları günlerdir tartışılmakta. Özellikle bu konu ABD ile Çin arasında büyük krize sebep oldu.  Çin'i virüse dair bilgileri gizlemekle suçlayan ABD, Vuhan'daki viroloji laboratuvarını hedef göstermişti. Peki Koronavirüs insan yapımı bir virüs mü? Koronavirüs nereden dünyaya yayıldı? İşte ayrıntılar..

Washington Post, 2018 yılında ABD'li heyetin Vuhan'daki viroloji laboratuvarını gezerek Çin'i güvenlik konusunda uyardığını, CNN ise ABD istihbaratının Vuhan'daki viroloji laboratuvarını incelemeye aldığını yazmıştı.

DSÖ'den tartışmalara yanıt 
Dünya Sağlık örgütü koronavirüsün kaynağına dair en net açıklamayı yaptı.

DSÖ, virüsün kaynağına dair tüm delillerin bir hayvandan insana bulaştığını gösterdiğini, insan eliyle laboratuvarda üretildiği ya da değiştirildiği bilgilerinin hiçbir kaynağı olmadığını açıkladı.