GÜNDEM

En yetkili ağızdan endişelendiren mutasyon açıklaması! 'Eskiden 15-20 dakikada yayılan virüs...'

Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından çok önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün mutasyon geçirdiğini ve yayılma hızının eskisine göre daha fazla olduğunu açıkladı.

İstanbul'daki vaka artış hızının son bir haftada yüzde 62 seviyesine yükseldiğini açıklayan Bakan Koca, sözlerine ilçe bazında bilgi vererek devam etti.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Birkaç ilçeyi söyleyeyim, Büyekçekmece yüzde 123, Sarıyer yüzde 120, Bakırköy yüzde 104, Bayrampaşa yüzde 98, Kağıthane, Tuzla, Sancaktepe, Beykoz şeklinde gidiyor.

İlçelerde yüzde 29'dan yüzde 123 arası artış sözkonusu. Türkiye'deki hasta sayısının yüzde 40'a yakınının İstanbul'da olduğunu söylemek istiyorum.

Özellikle İstanbul'da son 1 haftada niye bu kadar artış oldu? İstanbul dünyanın 14. nüfus yoğunluğu olan kenti. Dünyadan gelenlerle birlikte 20 milyondan bahsediyoruz.''

''MUTASYON BULAŞTIRICILIĞI ARTTIRDI''

''Mutasyonla ilgili olarak çalışma için söylüyorum. Mutasyon daha çok bulaştırıcılığı arttırması şeklinde karşımıza çıkıyor. Daha önce 15-20 dakikada bulaşan virüs artık daha kısa sürede bulaşma özelliği sözkonusu. Son dönem dikkat ettiğimizde diğer illerimiz için aynı şeyi söylüyorum virüsün bulaştırıcılğı daha çok arttı.

Maske, mesafe ve el hijyenine dikkati söylüyoruz, kalabalık ortamlardan mutlaka kaçınmamız gerekiyror. Bir araya gelmemizde 6-8 kişi fazla olmamasına dikkat etmeliyzi. Eskisine göre daha fazla bulaştırıcılığı oldu. Uçuşlarla ilgili HES uygulamasını yaygınlaştırıyoruz.

Her geçen gün HES uygulamasını daha da yoğunlaştıracağız. 16,5 milyon vatandaşımızın tedbirlere hassasiyetle uymasını beklyoruz. Bizim hareketliliğimizi en az üçte bir azaltmamız gerekiyor.''

Yorumlar
Günün Manşetleri