GÜNDEM

Engelliyi döven öğretmen için gereken yapıldı

Ankara’da bulunan Teğmen Kalmaz İlkokulu’nda birinci sınıfta okuyan bir öğrencinin şiddete uğradığı anların sosyal medyada paylaşılmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Olayın ardında başlatılan soruştur kapsamında dayakçı öğretmen görevden uzaklaştırıldı.

Ankara’da bulunan Teğmen Kalmaz İlkokulu’nda birinci sınıfta okuyan bir öğrencinin şiddete uğradığı ortaya çıktı. A.K. isimli öğrenci, öğretmen Nefise Tülay Semizer tarafından darp edildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından MEB kaynakları, söz konusu öğretmenin görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Öğretmen Temizer şiddet uygularken bir yandan da A.K.’ye oldukça yüksek sesle bağırıyor. Öğretmen Temizer bir yandan A.K.’yi darp ederken bir yandan da şunları söylüyor:

Şunu alın başımdan. Bana çok çektirdi. Yedi, bitirdi beni. Lanet olsun. Terbiyesizliği çok güzel biliyor. Çocuk değil bu, çocuk böyle olmaz.

BirGün'ün haberine göre, A.K.’nin annesi Fatma K. şunları söyledi: “Benim oğlum 3 yıldır özel eğitime gidiyordu. Konuşma güçlüğü yaşıyor. Bununla ilgili dil terapisi alıyoruz. Dil dersleri alıyoruz. Çocuğum kaynaştırma öğrencisi ve sınıfta biz istenmiyoruz engelli olduğu için. Sürekli bu tarz problemler yaşıyorduk. Öğretmen ‘Ben çocuğu istemiyorum, yapamıyorum’ diyordu. Ama buraya geleceğini tahmin etmemiştim.”

"SOSYAL MEDYAYA YANSIMASINI İSTEMİYORUM"

Okul müdürüyle bu yaşananlarla ilgili görüştüklerini de aktaran Fatma K. “Çok üzgünler, çok özür diliyorlar. ‘Sosyal medyaya yansımasın, hallederiz’ dedi. Ama ben kesinlikle böyle bir şey istemiyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle de buluştuklarından bahseden Fatma K. “Milli Eğitim bakanlığı soruşturma başlatıldığını söyledi. Onlar dava açacakmış. Biz de dava açacağız. Benim çocuk özel bir çocuk. Böyle bir uygulamaya maruz bırakılması bizi çok üzdü. Öğretmen de aradı beni. Türlü bahaneler öne sürüyor. ‘Tansiyonum yükseldi, böyle bir şey olsun istemezdim’ dedi. Ben de dinlemek istemediğimi söyledim” diye konuştu.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız okul müdürü ise “Olayla ilgili yasal işlem başlatıldı. Herhangi bir bilgi veremem” ifadelerini kullandı.

MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da bir ilkokulumuzda yaşanan ve bugün sosyal medyada paylaşılmasıyla gündeme gelen görüntülerle ilgili olarak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır."

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Ankara Valiliği de konuyla ilgili bir açıklama yaparak Çankaya'daki Teğmen Kalmaz İlkokulu'nda görev yapan öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri