GÜNDEM

Erdoğan: Mücadelemiz mazlumlara umut oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde Cumhuriyet'in 97. yılına özel olarak açılan Milli Mücadele Sergisi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında Türkiye'nin sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesinin mazlumlara ve mağdurlara umut olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde “Cumhuriyetin 97. Yılında Milli Mücadele Sergisi” açılış programında açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

''Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne ülkemizin gelişmesi, büyümesi, kalkınması için çalışmış, gayret göstermiş, ter dökmüş herkesi saygıyla anıyorum.

Cumhuriyetimizi kurarak birçok mazlumun kalbinde bağımsızlık ateşini biz düşürdük. Emperyalistlerin korkusu da bu zaten.

Tarihten ve yaşadığı coğrafyadan tamamen silinmeye çalışılan bir milletin ayağa kalkışına sembol olan ruh, bugün de yolumuzu aydınlatıyor.

Yürüttüğümüz mücadele kalbi ve gözü olan nice mazlumlara, mağdurlara umut veriyoruz.

Yaşadıklarımız gösteriyor ki Türk milletinin istiklal mücadelesi, vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmaya devam ettiği sürece bitmeyecek.

En büyük gücümüz, tarihi mirasımız. Bu miras hakkıyla hıfzedilmeden ne 15 Temmuz anlaşılabilir ne Cumhuriyetimizin kıymeti bilinebilir.''

Yorumlar
Günün Manşetleri