GÜNDEM

Erdoğan Putin görüşmesinin tarihi belli oldu

Beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in görüşmesinin tarihi belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in görüşmesi, 5 Mart Perşembe günü Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşecek.

Özellikle İdlib'de yükselen tansiyon ve son dönemde yaşanan sıcak gelişmelerle birlikte 34 Türk askerinin şehit edilmesi sonrasında iki ülke arasındaki diplomasi trafiği de hızlandı.

MOSKOVA'YA GİDECEK HEYETTE KİMLER VAR?

Erdoğan'a eşlik edecek heyette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da yer alacağı öğrenildi. Bu 3 ismin bir gün önceden Moskova'ya gitmesi bekleniyor.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yüz yüze görüşmesinin 5-6 Mart'ta olabileceğini söylemişti. Çavuşoğlu ayrıca Türk ve Rus heyetlerin görüşmesinin bittiğini, İdlib krizi için çözümün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasındaki görüşme sonrası olabileceğini açıkladı. İdlib'de Esed rejiminin saldırılarına ilişkin yöneltilen bir soru üzerine Çavuşoğlu, "Suriye genelinde ve özellikle İdlib'de rejimin saldırganlığı felakete dönüşüyor. Rejim ve destekçileri, sivilleri, hastaneleri, okulları ve bizim oradaki askerlerimizi hedef aldı. Rusya'nın, rejimi desteklediği açık ancak doğrudan bizi hedef aldığını söyleyemeyiz. İdlib'de sürdürülebilir ve bağlayıcı bir ateşkesin sağlanması için Rusya ile birlikte çalışıyoruz. Heyetimiz, Rus heyetiyle dün karşı tarafın talebi üzerine Ankara'da tekrar bir araya geldi. Ancak görünüşe göre bu sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in görüşmesiyle yerine gelebilir. Bunun için çalışıyoruz ve bu görüşme martın ilk haftasında olacak." ifadesini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri