GÜNDEM

Erdoğan Simit Sarayı satışına noktayı koydu

Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nı alma girişimi gündeme oturmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Simit Sarayı olayını duyunca anında müdahil olduğunu söyledi. Erdoğan telefonla aradığında  Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın "şu anda öyle bir şey düşünmüyoruz" demiş.

Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nın yüzde 51'lik hissesini satın almak için Rekabet Kurulu'na başvuru yapınca, kamuoyunda tepkiler yükseldi.

Satın alma hamlesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soruldu.

Erdoğan, haberi duyduğunda hemen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ı aradığını söyledi.

ERDOĞAN ARAYINCA ÇARK ETTİ

Genel Müdür Aydın ise, Erdoğan'ın telefonu üzerine Rekabet Kurulu'na yapılan başvuruya rağmen "Böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle anlattı: "Bunu duyduğum anda genel müdürümüzü aradım. Genel müdürümüz, 'Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz' dedi. Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankası’nın girişim sermayesi şirketi... O tablo şu anda bu seyirde."

Erdoğan "Sizin tasvip etmediğiniz bir şey mi?" sorusu üzerine şöyle devam etti: 

Hayır. Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın; bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti. Biz geldik, önce kamu bankalarımızın tamamını görev zararlarından kurtardık. Şu anda Ziraat sadece ulusal değil uluslararası alanda önde gelen bankalardan bir tanesi. Halkbank da Vakıfbank da öyle. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıfbank’ta belli bir oranda hissesi var. Yeni atılan adımla Vakıflar Genel Müdürlüğü bundan sonra hizmet etmede büyük bir imkana sahip olacak. Yatırımlarını vakıf hizmetlerinde daha etkin gerçekleştirecek."

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri