GÜNDEM

Erdoğan trafik kazasında başına gelenleri anlattı! Yanında eski bakan olan o isim varmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci yılı münasebetiyle yaptığı konuşmasında yıllar önce geçirdiği araba kazasını anlattı. Erdoğan, yanındaki bir ismin o anlarda ayakta durmakta zorluk çektiğini belirterek sağlık sistemindeki aksaklığa dikkat çekti. Gazeteci Abdülkadir Selvi ise, o kişinin kim olduğunu yazdı...

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anlattığı kaza hadisesi esnasında yanında olan o ismi bugünkü köşesinde yazdı.

İşte Selvi'nin yazısından ilgili bölüm:

''Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iki yılının değerlendirdiği toplantıda sağlık sistemindeki gelinen noktayı anlatırken, geçmişte geçirdiği trafik kazasında başına gelenleri aktardı.

'Ambulans yok ambulans. Bizi bir minibüsün içine koydular. Bizim yaralı olan arkadaşımız ayakta zor duruyor. O şimdi milletvekilimiz. Eline serum şişesini verdiler. Ayakta zor tutuyor. Ha devrildi ha devrilecek. O halimizle Bolu’ya gittik. Bir de hastanede sigortalı mısın, devlet memuru mu diye soruyorlar. Sigortalıyım. O zaman burası sigortalı hastaya bakmıyor. Devlet hastanesine sevk...'

''O İSİM OSMAN AŞKIN BAK''

Trafik kazasında yaralanan Erdoğan’ın başında serum şişesini tutan dediği kişi AK Parti Rize Milletvekili ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak. Siyasette az bulunan sadakatin örneklerinden biri olan Osman Aşkın Bak, her dönemde Erdoğan’ın yanında olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu anlattığı olay ise 1 asır öncesinden değil. Sağlık sisteminin entegre olmadığı dönemde sıradan bir işlemdi. Parası olmayan hastanın, hastanede rehin kaldığı dönemlerdi.

Hastaların, hastanelerde rehin kaldığı dönemlerden hasta vatandaşını İsveç’ten ambulans uçakla getiren Türkiye’ye ulaşması kolay olmadı.''

OSMAN AŞKIN BAK KİMDİR?

Osman Aşkın Bak, 11 Ekim 1966 tarihinde İstanbul'un Üsküdar semtinde doğdu. Baba adı Muhittin, anne adı Fatma'dır. Aslen Rize Pazar Derinsu köyündendir. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nden mezun oldu. İngiltere'de Nottingham Üniversitesi'nde işletme yönetimi ve endüstri mühendisliği alanında yüksek lisans, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktora yaptı.

Daha sonra özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalışmaya başladı. Bunun yanında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliğine seçildi. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak dersler verdi. Bunun yanında Kasımpaşa Spor Kulübü genel sekreterliği, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu üyeliği, TFF Genel Kurul delegeliği, Profesyonel Kurul ve Dış İlişkiler Kurulu üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü genel sekreterliği, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı yaptı..

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimde İstanbul 2. bölgeden milletvekili seçildi.

24. dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Sonbahar Genel Kurulu sırasında Bilim ve Teknoloji Komitesi Enerji ve Çevre Güvenliği Alt Komite Raportörlüğü’ne getirildi. TBMM Dışişleri Komisyonu sözcüsü ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesidir.

Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca-Farsça bilen Osman Aşkın Bak, evli ve dört çocuk babasıdır. Öte yandan Bak'ın çok sayıda makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır.

Yorumlar
Günün Manşetleri