GÜNDEM

Erdoğan'dan Elon Musk görüşmesine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in Kurucusu Elon Musk ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin detayları paylaştı

Başkan Erdoğan geçtiğimiz günlerde Tesla ve SpaceX'in Kurucusu Elon Musk ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Erdoğan, görüşmeye ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

"ELON MUSK İLE İRTİBATTA OLACAĞIZ"

Türkiye'nin haberleşme uydusu Türksat 5A, Elon Musk'ın kurucusu olduğu Space X firmasına ait Falcon 9 roketi ile uzaya gönderilmişti.

Şimdi Turksat 5'e hazırlandıklarını belirten Erdoğan, "Elon Musk ile bir ziyaretimiz olmuştu. Bizim uzayla ilgili yaptığımız çalışmalarda onlarla müşterek bi çalışma yaptık. Türksat 5'e hazırlanıyoruz. Müşterek neler yapabiliriz bu konuda ben de bir arkadaşımızı görevlendirerek, Elon Musk ile sürekli irtibat halinde olacaklar." dedi.

"ÇOK ÇALIŞIYORUM DİYOR"

Tesla'nın hisse fiyatlarında yaşanan artış ile Elon Musk 2017'den beri dünyanın en zengin insanı olan ve şu anda yaklaşık 184 milyar dolar değerinde serveti olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geride bırakmıştı. 

Elon Musk'ın dünyanın en zengin kişisi olmasına dair de konuştuklarını belirten Erdoğan, "Tabi Elon, 2020 itibariyle dünyanın en zengini oldu. "Çok çalışıyorum" diyor. "Çok çalışınca da çok kazanıyorum" diyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri