GÜNDEM

Erdoğan'dan flaş koronavirüs açıklaması: Ciddi boyutlara ulaşabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya gündeminin ilk sırasında yer alan ve Türkiye'nin sınır komşusu İran'a kadar sıçrayan koronavirüs hakkında açıklama yaptı.

Koronavirüs tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor...

Çin'den yayılmaya başlayan virüs, ABD'de ve Avrupa ülkelerinde görülmesinin ardından bu sefer Türkiye'nin sınır komşusu İran'da teşhis edildi.

İran'dan gelen haberlerin ardından Türkiye İran'a açılan sınır kapılarını kapatma kararı aldı.

BÜTÜN ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK

Son gelişmelerin ardından medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Koronavirüs için bütün önlemlerimizi aldık. Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE YETERLİ ÖNLEMLER ALINDI MI?

Gazetecilerin yönelttiği "Türkiye yeterli önlemleri alıyor mu?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, ''Tereddüt göstermeye hakkımız yok. Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ile yaptığı çalışmalar neticesinde en uygun olan neyse biz bu adımı atmak zorundayız. İran'la ilgili aldığımız karar da bunun neticesidir. Şu ana kadar biz bütün tedbirlerimizi aldık.'' dedi.

ÜLKEMİZE ÇIKARMASI CİDDİ BOYURLATA ULAŞABİLİR...

Virüsün Türkiye'nin sınır komşusu olan İran'a kadar sıçramasını da değerlendiren Erdoğan, ''İran'dan bir virüsün ülkemize çıkarması bizde ciddi boyutlara ulaşabilir. Çin'de gelenleri 14 gün karantinada tuttuk. Bundan sonraki süreçte de bu hassasiyeti korumak zorundayız. Bu Irak olur, İtalya olur. Neresi olursa olsun, tedbirleri almak zorundayız. Burada tereddüt göstermeye hakkımız yok.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri