GÜNDEM

Erdoğan'dan Gezi'nin çapulcularına ders niteliğinde sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde gerçekleştirilen fidan dikim töreninde yaptığı açıklamada, ''Gezi olaylarında güya çevre adına sokakları yakanlar, esnafın malını yağmalayanlar, fidan dikimi seferberliğimizi kötüleme yarışına girdi.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesinde "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" fidan dikimi programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl 11 Kasım tarihinin Mlli Ağaçlandırma Günü ilan edilmesinin ardından 11 milyon fidan ekildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl da 81 ilde 83 milyon fidan dikildiğini aktardı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

''GEZİ'DE SOKAKLARI YAKANLAR FİDAN SEFERBELİĞİMİZİ KÖTÜLÜYOR''

''Gezi olaylarında güya çevre adına sokakları yakanlar, esnafın malını yağmalayanlar, fidan dikimi seferberliğimizi kötüleme yarışına girdi.

Bize çevre konusunda ders vermeye kalkanlar, bölücü örgütün çevre terörünü ağızlarına dahi almıyor.

Kalbi nefretle kuruyanlara inat geçen sene diktiğimiz fidanların hemen hepsi bu yıl boy veriyor, filiz veriyor.

''AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINDA DÜNYADA 4. SIRADAYIZ''

Her yıl yaklaşık 12 milyon yavrumuza fidan kapları ve tohumları teslim ederek kendi fidanlarını kendilerinin yetiştirmesini sağlayacağız.

Tohum Ver Fidana Dönüşsün projesi ile geleceğimizin fidanı çocuklarımız, ilk ve ortaokul döneminde 8'er fidanı yetiştirmiş olacak.

Ülkemiz ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 4'üncü sırada yer alıyor.

''HEDEF 7 MİLYAR FİDAN''

Hedefimiz 2023 yılı sonuna kadar toplamda 7 milyar fidanın toprakla buluşmasını sağlamaktır.

Orman yangınlarına müdahale süresini 40 dakikadan 12 dakikaya düşürdük. İnşallah bu süreyi 10 dakikanın altına indireceğiz.

Daha yeşil, daha müreffeh bir ülke ideali ile çıktığımız bu yolda sahte çevrecilere aldırmadan çalışmaya devam ediyoruz.''

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri