GÜNDEM

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası dolarda sert düşüş!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 26 Ekim'den bu yana ilk kez 8 seviyesinin altına indi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yabancı bankalarla yapılan swap işlemlerinde limitleri artırdı. Salı gününü 8.1588 seviyesinden kapatan Dolar/TL kuru normalleşme adımının ardından sabah saatlerinde geri çekildi.

Sonrası ise kur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 26 Ekim'den bu yana ilk kez 8 seviyesinin altına indi.

Erdoğan: Büyüme odaklı seferberlik başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan toplantıda ekonomiye dair verdiği mesajlarda "Albayrak sağlık sorunları nedeniyle vazifesinden affını istedi, biz de bunu kabul ederek Hazine ve Maliye Bakanı olarak Lütfi Elvan arkadaşımızı atamış olduk, görevinde başarılar diliyorum." dedi.

"Önümüzdeki dönemdeki ülke risk primini düşüreceğiz. Vatandaşlarımızdan, bireysel tasarruflarında milli paralarına güvenmelerini ve tercihlerini Türk Lirası'ndan yana kullanmalarını istiyorum. Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz. Ekonomide sıkıntılarımız elbette var ama karşımızdaki göstergeler de umut verici." şeklinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonu en kısa sürede tek haneye indireceğiz." dedi.

ERDOĞAN'DAN EKONOMİDE YENİ DÖNEM VURGUSU

BDDK yabancı bankalarla swap limitlerini esnetti

BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu işlem tutarları toplamı, bankaların en son hesaplanan yasal özkaynaklarına oranı olarak belirlenen sınırlamanın vadesine 7 gün kalan işlemler için yüzde 2 yerine yüzde 5, vadesine 30 gün kalan işlemler için yüzde 5 yerine yüzde 10, vadesine 1 yıl kalan işlemler için yüzde 20 yerine yüzde 30 olarak yeniden belirlendi.

Swap limitlerinin Nisan ayında yasal özkaynakların yüzde 1'i ile sınırlandırılması sonrasında Temmuz ayından bu yana normalleşme adımları atılmaya başlanmıştı. Bu adım ile ikinci kez yabancı bankalarla yapılan swap işlemlerinde limitler artırılmış oldu.

Sabah saatlerinde 8.2099'a kadar tırmanan dolar/TL BDDK'nın kararının ardından düşüşe geçti. Öğle sonrasında düşüşünü sürdüren kur Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 7.93 seviyelerine kadar çekildi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri