GÜNDEM

Erken terhis ne zaman olacak?

Yeni askerlik sisteminde sona gelindi. TBMM'de yapılan görüşmeler çerçevesinde, yeni askerlik sistemi onaylandı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Uzun zamandır gündemde olan yeni askerlik sistemine yönelik düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Askerlik Kanunu'nu onayladığı bilgisi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. 

Yeni askerlik sistemiyle ilgili beklenen gelişme yaşandı. Bedelli askerlik uygulamasını da kalıcı hale getiren askerlik sistemini yeniden düzenleyen kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlandı.

İKİ DÖNEM ASKERLİK SONA ERECEK

Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte askerlik sisteminde ikili dönem sona erecek, birçok değişiklik yaşanacak. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Askerlik Kanunu'nu onayladığı bilgisi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi.

ÖMER ÇELİK SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız bugün TBMM'de kabul edilen Askerlik Kanunu'nu imzalamışlardır. Hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

ERKEN TERHİS OLACAKLAR BEKLİYOR

Kanun düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle kışlalarda erken terhis çalışmaları da başladı. 6 aylık süreyi tamamlamış olan 100 binden fazla askerin terhis süreci başladı.

Yorumlar
Günün Manşetleri