GÜNDEM

Ermeniler'den küstah hareket! Camiyi ahıra çevirdiler

Ayasofya'nın müze statüsünden camiye çevrilmesinin ardından tepki gösteren Ermenistan, işgal ettiği Azerbaycan’da bulunan bir camiyi ahır yapmıştı.

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethiyle, camiye dönüştürülen Ayasofya, 1934 yılında müzeye çevrilmişti. Geçtiğimiz hafta Danıştay kararıyla yeniden cami statüsüne kavuşan Ayasofya’yla ilgili bazı ülkelerden tepki gelmeye devam ediyor.

Bu ülkelerden biri olan Ermenistan, camiyi ahıra çevirdiği günleri unutmuşa benziyor. Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan toprağı Akdam kentinde yer alan 150 yıllık cami ahıra dönüştürülmüştü.

Ermenistan'ın, Azerbaycan’a ait camiyi inek ve domuzların kaldığı bir ahıra dönüştürmesi, Müslümanlarca tepkiyle karşılanmıştı.

Mimar Karabaği’nin 1868-1870 yılları arasında inşa ettirdiği Akdam Camii, Rus gazeteci Andrey Galafyev'in fotoğrafla kanıtladığı üzere Ermeniler tarafından, ahır olarak kullanıyor.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna Nağdalyan Ayasofya'ya ilgili, 'Türk yetkililerin, UNESCO Dünya Miras Alanı olan Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararından derin endişe duyuyoruz' sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri