GÜNDEM

Ermenistan savaş bölgesi dışındaki sivilleri vurdu

İşgalci Ermenistan ordusu bütün savaş kurallarını çiğneyerek çatışmaların yaşandığı Dağlık-Karabağ bölgesinin dışında yer alan Gence'deki sivilleri vurdu.

İşgalci Ermenistan ordusu ateşkes kararına rağmen Azerbaycan'ın Gence kentine balistik füze göndererek onlarca sivilin ölümüne ve yerleşim yerlerinin yıkımına neden oldu.

Gence doğumlu olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hajiyev de Ermenistan'ın saldırısa tepki gösterdi.

''ERMENİSTAN TERÖRÜ VE SAVAŞ SUÇLARI DEVAM EDİYOR''

Azerbaycan Cumhrubaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, hain saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''İnsani ateşkesin arkasına saklanan Ermenistan silahlı kuvvetleri, terör ve savaş suçları uygulamalarına devam ediyor. Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir şehirleri füze saldırılarına uğradı. Yaralılar ve hasarlar belirlenecek.

Ermenistan'a yeni füze sistemleri getirildi. Hemen Azerbaycan şehirlerinde hain ve zalimce sivillere saldırmaya başladılar.

Gence'de siviller arasında kayıplar olduğu bildirildi. Ermenistan devletinin terör politikasının tezahürü.

Azerbaycan'ın ikinci büyük kentinde masum siviller, Ermenistan'ın gelişigüzel ve hedefli füze saldırısı altında. İnsani ateşkese yönelik vicdansız çağrıların Ermenistan'ın bu savaş suçlarını görmesi gerekir. İlk bilgilere göre 20'den fazla ev yıkıldı." 

''ERMENİSTAN SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR''

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı'da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan'ın yanındadır" ifadesini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri