GÜNDEM

Ermenistan ve Yunanistan destekçileri Türkiye'yi ortak düşman ilan etti

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine en büyük destek Türkiye'den gelince Yunanistan ve Ermenistan yandaşları sosyal medyada Türkiye karşıtı paylaşımlarda bulundu.

Ermenistan'ın sivilleri hedef alan hain saldırısının ardından Azerbaycan ordusu işgal altındaki topraklarını geri almak için geniş çaplı operasyonlar başlattı.

Bu süreçte Azerbaycan'ın en büyük destekçisi ise Türkiye oldu.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve siyasi partilerden Azerbaycan'a destek açıklamaları birbiri ardına geldi.

ERDOĞAN'DAN TEK MİLLET İKİ DEVLET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın haklı mücadelesine ''Türkiye 'tek millet, iki devlet' anlayışıyla Azerbaycanlı kardeşleriyle dayanışmasını güçlendirerek sürdürecektir." sözleriyle destek olmuştu.

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ RAHATSIZ ETTİ

Türkiye'nın Azerbaycan'a sunduğu şartsız destek, Ermenistan'ı rahatsız etti.

Dağlık Karabağ'daki gerilimin tırmanması nedeniyle vatandaşlarına hitap eden Ermenistan Başbakanı Paşinyan, uluslararası kamoyuna seslenerek ''Türkiye'yi çatışmalara olası müdahalelerde bulunmaktan caydırmak için tüm kozlarını kullanmalı. Aksi halde bu durum, bölgedeki durumu tamamen kötüleştirecek" dedi.

TÜRKİYE'Yİ ORTAK DÜŞMAN İLAN ETTİLER

Ermenistan'ın Türkiye rahatsızlığı sosyal medyada da devam etti.

Yunanistan sempatizanları ile el ele veren Ermenistan destekçileri Türkiye'yi ortak düşman ilan ederek tepki gösterdi.

Türkiye'ye karşı yapılan paylaşımlardan en dikkat çekeni ise doğrudan ''Biz kardeşiz, ortak düşmanımıza karşı!'' diyerek Türkiye'yi hedef gösteren bu paylaşım oldu:

Yapılan paylaşımda Anadolu topraklarının batı ve Karadeniz bölgesinin Yunanistan'a, doğu bölümünün ise Ermenistan'a kaldığı bir harita paylaşıldı.

Bu paylaşım kısa sürede büyük tepki gördü.

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri