GÜNDEM

Ermenistan'dan ateşkes talebi

Azerbaycan topraklarındaki sivilleri hedef alan hain saldırının ardından işgal ettiği toprakları bir bir kaybetmeye başlayan Ermenistan yönetimi, ateşkese istedi. Ermenistan askerlerinin cepheden kaçmaya başlamasının ateşkes isteminde en güçlü gerekçe olduğunu düşünülüyor.

Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmalar 6. gününde de devam ediyor.

Azerbaycan ordusu, topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonlarda işgal altındaki Ağdere ilinin Madagiz bölgesindeki bazı stratejik tepelerde kontrolü sağladı.

Gece devam eden çatışmalarda Ermenistan ordusunun 5 zırhlı aracı ve çok sayıda askeri etkisiz hale getirildi. Ağır kayıplar vermeye başlayan Ermenistan ise ateşkes çağrısı yaptı.

SAVAŞ HALİNE GEÇTİLER

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülke de savaşa hazırlık için seferberlik ilan etmişti.

GERİ ADIM ATTILAR

Azerbaycan'ın operasyonları karşısında tutunamayan ve sürekli olarak mevzi kaybeden Erivan yönetimi geri adım attı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, dün AGİT Minsk Grubu eş başkanları Trump, Putin ve Macron'un "acil ateşkes ilan edin ve müzakere başlayın" açıklamasının ardından bugün, "AGİT Minsk Grubu'nun arabuluculuğunda Azerbaycan ile ateşkes görüşmeleri yapmaya hazırız" açıklaması yaptı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri