GÜNDEM

Ersoy Dede'den Habertürk'e tepki! Bunu görmüyor mu bu millet sanıyorsun?

Canlı yayın esnasında Türk ordusuna hakaret eden Ali Mahir Başarır'ın skandal sözleri sebebiyle RTÜK'ten ceza alan Habertürk, bu karara günlerdir isyan ediyor. Habertürk'ün cezayı haksız bulmasına tepki gösteren gazeteci Ersoy Dede, Star Gazetesi'ndeki köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Habertürk TV'de katıldığı cnalı yayında TSK için "satılmış" diyen CHP'li Ali Mahir Başarar'ın bu sözleri nedeniyle kanala da ağır cezalar verildi.

Habertürk TV bünyesindeki gazeteciler bu duruma sert tepki gösterirken TRT 1 Ana Haber sunucusu Ersoy Dede, Habertürk TV'ye verilen RTÜK cezasını "Şimdi Habertürk’te ‘özgürlük’ diye feryat edenler,, Akit Tv’nin yayın lisansı iptal edilme aşamasına geldiğinde zil takıp oynuyorlardı" diyerek değerlendirdi.

İşte Dede'nin yazısından o bölüm:

''Şimdi Habertürk’te ‘özgürlük’ diye feryat eden meslektaşlarımdan bazıları, Akit Tv’nin yayın lisansı iptal edilme aşamasına geldiğinde zil takıp oynuyorlardı..

***
Soru şu.. Bu kadar ceza da verilmesin mi kanala? Hiçbir şey olmamış gibi mi davransın RTÜK?.. Ey Habertürk.. Bu kadar yaygarayı, ordumuza satılmış dendiğinde yapmadın da, kendinize yayın durdurma cezası geldiğinde yaptın.. Bunu görmüyor mu bu millet sanıyorsun?.. “Canlı yayında olur böyle” .. Olmaz efendim.. Çıkarsa bir konuk çantasından cebinden yaksa sigarasını.. “Ama biz hemen söndürttük” der misiniz?.. Bir konuk bir anda terör örgütünün propagandasına başlasa.. “Ama biz durdurduk” der misiniz?.. Bülent Ersoy’u protesto edeceğim diye bir hayvansever, bir anda soyunuverse yayında.. Hiç yaptırım olmasın mı istersiniz?.. Biz sizi anlıyoruz, siz de bu milleti anlayın azıcık...''

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri