GÜNDEM

Ertuğrul Gazi diye Engin Altan Düzyatan'ın heykelini diktiler! İki müdür görevden alındı

Ordu'da Ertuğrul Gazi anısına dikilen büst, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a benzerliği ile dikkat çekmişti. Sosyal medyada da tartışma konusu olan büst için karar verildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ertuğrul Gazi büstünün kaldırıldığını duyurdu.

Ordu'da Ertuğrul Gazi anısına dikilen büst, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a benzediği için eleştiri yağmuruna tutuldu. Olayda ihmalleri görülen Kültür Daire Başkanı Zabit Yön ve Şube Müdürü Abdullah Özkan görevden alındı.

ORDU Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yerleştirilen Ertuğrul Gazi büstü, Engin Altan Düzyatan’a benzetildi.

Sosyal medyada "Engin Altan Düzyatan" ve "Ertuğrul Gazi büst" etiketleri en çok konuşulanlar arasında girerken, pek çok kullanıcı duruma tepki gösterdi. 

2 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI
Belediye, tepkiler üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde (OBB) büst olayından dolayı ihmalleri görülen Kültür Daire Başkanı Zabit Yön ve Şube Müdürü Abdullah Özkan görevden alındı.