GÜNDEM

Eski hakim oğlunu aklamak için büyük skandala imza attı

Bakırköy'de araç içinde kız arkadaşını dövdükten sonra olay yerinden kaçarken de 6 vatandaşı yaralayan Görkem Sertaç Göçmen'in eski hakim annesi Aynur Göçmen şiddet gördüğü için şikâyetçi olan kadınları mağdur edebiyatı yapmakla suçladı.

3 Ekim 2018'de Bakırköy'de bulunduğu araç içinde kız arkadaşını dövdükten sonra otomobili vatandaşların üzerine sürerek 6 kişinin yaralanmasına sebep olan Görkem Sertaç Göçmen’in annesinin hakim, babasının ise cumhuriyet savcısı olduğu ortaya çıkmıştı.

Daha önce de 9 farklı suça karıştığı öğrenilen Görkem Sertaç Göçmen’in anne ve babasının yargı mensubu olması tartışmalara neden olmuştu. Oğlunun avukatlığını yapmak için hakimlikten istifa eden anne Aynur Göçmen’nin sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım kan dondurdu.

Neredeyse her gün kadın cinayetinin işlendiği Türkiye’de ‘kadınların mağdur edebiyatı’ yaptığını öne süren eski hakîmin sözleri, bazı yargı mensuplarının kadın cinayetlerine bakışını gözler önüne serdi.

"DURUŞMALARDA KADININ BEYANI ESAS ALINIYOR"

Oğlunu savunmak için hakimlikten istifa eden anne Göçmen, İstanbul’da 15 yıl boyunca 3 farklı adliyede görev yaptığını belirterek, "İstanbul'daki kadın profili mağdur edebiyatı yapan, tüm maddi yükünü kocasına taşıtan ve bir de üstüne erkeği aşağılayarak psikolojik şiddet uygulamaktan kaçınmıyor. Erkeklerin yasalar ve adli merciler önünde ikinci sınıf vatandaş konumuna düşürdüğünü gördüm. Hep kadının beyanı esas alınırken erkeğinin ne dediği kimsenin umurunda olmadı" ifadelerini kullandı.

Skandal sözlerle ‘kadınların mağdur edebiyatı yaptığını’ öne süren Göçmen, oğlu üzerinden yıpratılmaya çalışıldığını iddia ederek, kadınlar tarafından erkeğe karşı uygulanan psikolojik şiddete karşı mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

Yorumlar 18 Yorum
Günün Manşetleri