GÜNDEM

Etek ve pantolon boyu ölçen müdür açığa alındı

Siirt'te okula giren öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçtüğüne dair ses kaydının ortaya çıkmasıyla birlikte müdür ve idareciler açığa alındı.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kurtalan Anadolu Lisesi Okul müdürü Fersende Karataş ve Melek Misal Ceylan'ın kız öğrencilerin etek boyunu erkek öğrencilerinse pantolon boylarını ölçtüğünü ayrıca çocuklara psikolojik şiddet uyguladığını söylemişti.

Başka okullarda da benzer durumların yaşandığını söyleyen Beştaş, "Okul ve yurt müdürü işlerinin ehli değildir ve derhal görevden alınmalıdır" demişti.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayın üzerine Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı.

Söz konusu paylaşımın sosyal medyada tepkilere neden olmasının ardından harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürünün açığa alındığını ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, okul müdürü tarafından bir öğrenciye 'psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği' iddiasıyla ilgili, bahse konu olan okul müdürü açığa alınmış olup konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır."

Yorumlar
Günün Manşetleri