GÜNDEM

Ethem Sancak'tan olay Kılıçdaroğlu yorumu

Suriçi Düşünce Derneği'nin düzenlediği 'Suriçi Buluşmaları'nda bir konuşma yapan Ethem Sancak, sözü tank palet fabrikalarına getirip Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili inanılmaz yorumlar yaptı..

Suriçi Düşünce Derneği'nin organizasyonuna katılan Sancak, Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili eleştirilerine değinerek, "İnsaf et Kemal Bey! Sen o makama nasıl geldin bu belli. Ya sayı saymayı bilmiyorsun ya dayak yemedin" dedi.

Sancak, "Kemal Kılıçdaroğlu beni tanımadığını söylüyor ama benim referansımla Deniz Baykal'a gitti. Benim sayemde politikacı oldu" dedi. 

Ailemin çalıştırdığı marabaları toplayıp greve soktum dayak yedim

Suriçi Grubu'ndan ayrılarak Suriçi Düşünce Derneği'ni kuran Nedim Abi'nin düzenlediği Suriçi Buluşmaları'na katılan iş insanı Sancak, sözlerine geçmişini ve ailesini anlatarak başladı. Ailesinin çok varlıklı olduğunu söyleyen Sancak, "Ailem çok varlıklıydı, ailemin çalıştırdığı marabaları toplayıp greve soktum. Çok güzel bir dayak attılar bana." dedi.

Memleketi Siirt'ten İstanbul'a geldiğini ve sosyalist olduğunu söyleyen Sancak, bugün Vatan Partisi olarak varlığını sürdüren Aydınlık hareketine katıldığını ancak daha sonra oradan uzaklaşarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan etkilendiğini ve AK Partili olduğunu söyledi. Sancak, şu anda Vatan Partisi'nin de AK Parti'yle birlikte Vatan Cephesi'nde birlikte hareket ettiğini savundu.

"Baykal milli bir adamdır, hala görüşürüm"

AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda 1.5 yıl görev yaptığını ve görevden alındığını ifade eden Sancak, "Cumhurbaşkanımız Merkez Komite'de 1.5 yıl dayandı bana. Sonra çıkardı. 'Niye çıkardınız?' diye sordum. Çok muhalefet ediyordun dedi." derken, sözü Tank Palet Fabrikası tartışmaları üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da getirdi.  

"Kılıçdaroğlu'nun politika yapma nedeni benim. O'na ben referans oldum. Baykal'ın en has 3 adamından biriydim. Milli bir adamdır Baykal, hala görüşürüm."  diyen Sancak, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu BMC'nin yüzde 49'unun Katar'a yüzde 51'inin kendisine ve ortağına ait olduğunu ifade ederek, Kılıçdaroğlu'na "İnsaf et Kemal bey. Sen o makama nasıl geldin bu belli. Ya sayı saymayı bilmiyorsun ya dayak yemedin ya da hesap uzmanı değilsin." dedi.  

Milli motoru yaptık, 18 ay içinde 40 tankı ordumuza vereceğiz

Motor üretimi çalışmaları süren Altay tankıyla ilgili de bilgi veren Sancak, "600 beygirlik milli motoru yaptık. Bu motor milli muharip uçaklarımızda da kullanılacak. 18 ay içinde Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası'nda üreteceğimiz 40 Altay tankını da ordumuzun hizmetine vereceğiz" dedi. 

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri