GÜNDEM

Evrensel yazarı Ragıp Zarakolu olay yazı! Erdoğan'a skandal idam tehdidi!

CHP'li Özgür Özel ve Canan Kaftancıoğlu'nun darbe göndermelerine Evrensel yazarı Ragıp Zarakolu’dan destek geldi. Ragıp Zarakolu Artıgerçek sitesinde de paylaşılan yazısında Erdoğan’ı, darbe sonucu idam edilen Adnan Menderes ile kıyasladı. Ragıp Zarakolu'na tepki yağdı. Peki kimdir bu Ragıp Zarakolu?

CHP'nin darbe göndermelerine şimdi de idam iması eklendi. Bu kez darbe göndermesine destek veren Evrensel yazarı Ragıp Zarakolu oldu. Ragıp Zarakolu Erdoğan'a idam tehdidi olarak aba altından sopa göstermeye çalıştığı yazısı Artıgerçek sitesinde paylaşılınca gündem oldu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan sonra ‘Darbe’ ve ‘idam tehditçileri’ arasında bir isim daha yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbe destekçilerine rest çekmesinin ardından Ragıp Zarakolu’nun yazısı “Artıgerçek” sitesine 5 Mayıs gece 00.02 itibariyle yayınlandı..

KAFTANCIOĞLU'NDAN DARBE TEHDİDİ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı, bakanlar ve bürokratları tehdit etmesinin ardından, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “ya seçimle ya da başka bir şekilde sistem değişecek” demişti. Özel ve Kaftancıoğlu, gelen büyük tepki üzerine “darbeyi kast etmedik” diye çark etse de NATO ve George Soros destekli parti ve medya organlarının aynı hedefe dönük algı yönetimi faaliyetleri devam ediyor.

ERDOĞAN'DAN DARBE İMALARINA SERT YANIT
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından konuşmasında CHP'nin son dönemde darbe imalarına çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Demokratik yöntemlerle iktidara gelmek yerine, darbeyle ülkenin yönetimini gasp etme hevesiyle hareket edenler, 15 Temmuz’da milletten aldıkları derse rağmen aynı yolda yürümekte ısrar ediyorlar. Yöneticilerinin sadece son bir haftadaki beyanlarını alt alta koyduğunuzda ortaya çıkan tablo bize bunu söylüyor" dedi.

ERDOĞAN'I MENDERES İLE KIYASLADI
Artı Gerçek yazarı Ragıp Zarakolu Erdoğan’ı, Adnan Menderes ile kıyasladı. Zarakolu, Adnan Menderes ve Erdoğan’ın fotoğraflarını yan yana kullanarak, “Makus kaderden kaçış yok” başlığını attı.

15 TEMMUZ ÖNCESİ DARBE TEHDİTLERİ
Türkiye kamuoyu bu yönde algı yönetimi ve korkutma tekniklerini 15 Temmuz öncesinde FETÖcülerde görmüştü. TV’ler, dergiler, gazeteler ve sosyal medyadaki fenomen hesaplarla aylar boyu darbeye dönük algı çalışması yapan FETÖ, Erdoğan’ı hedefe koymuş, “Yatakta basacaklar, şafakta asacaklar” diyerek tehdit etmişti.

Yine FETÖ’ye ait Nokta dergisi, 1 Kasım 2015’te Ak Parti çok önemli bir seçim galibiyeti almış olmasına rağmen, “2 Kasım. Türkiye İç Savaşının Başlangıcı” diye kapak yapmıştı.

Yine aynı şekilde Bylock kullandığı ve FETÖcü olduğu ortaya çıkan Türk Solu Dergisi’nin genel yayın müdürü Gökçe Fırat Çulhaoğlu da, Erdoğan’ı ölümle tehdit eden video yayını ve dergi kapağı yaparak, “Asılacak adamsın ulan!” diye hakaret etmişti.

Karanlık odakların Türkiye’deki sözcüsü Odav TV’nin yaptığı ise çok daha sıradışı ve sinsiceydi. Odatv, idam cezasıyla ilgili tartışmalar sırasında haberin linkine “idamlık Erdoğan” yazısını yazmıştı.

FAHRETTİN ALTUN VE İBRAHİM KALIN'DAN TEPKİ
İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, merhum Başbakan Adnan Menderes üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan yazıya tepki gösterdi.

Fahrettin Altun paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Kaderi tayin eden Allah’a yemin olsun ki bu hastalıklı zihniyete ve tehditlerine boyun eğmeden milleti için dimdik duran liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sonuna kadar yanında, sonuna kadar arkasındayız."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın paylaşımında ''Darbe, junta, idam söylemlerinizle tarihin çöplük kutusuna yuvarlanıp gideceksiniz. Erdoğan nefretiyle kahrolacak, kininizde boğulacaksınız. Bu millet sizin hiçbir meşum planınıza geçit vermeyecek. Bu memleketi birilerine peşkeş çekmenize asla müsade etmeyeceğiz.'' dedi..

Yorumlar 15 Yorum
Günün Manşetleri