GÜNDEM

F-16'larımız sınırda İHA düşürdü

Milli Savunma Bakanlığı, "Milliyeti tespit edilemeyen ve Türk hava sahasını, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi ile Kilis'in batısında 6 kez ihlal eden İHA vuruldu" açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB); Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi ve Kilis'in batısında Türk Hava Sahasını 6 kez ihlal eden, milliyeti ve tipi tespit edilemeyen insansız hava aracının (İHA) iki F-16 tarafından vurulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 28 Eylül'de milliyeti ve tipi tespit edilemeyen bir İHA'nın, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi ve Kilis'in batısında Türk Hava Sahasını 6 kez ihlal ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan koordineler sonucu kime ait olduğu belirlenemeyen İHA, İncirlik'ten kalkan iki F-16 tarafından saat 13.24’te vuruldu. İHA'nın enkazı Kilis İl Jandarma unsurlarınca Çıldıroba Üs Bölgesi-Beşiriye Geçici Barınma Merkezi arasında düşmüş olarak bulundu" ifadesi yer aldı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">28 Eylül 2019 tarihinde Suriye sınırında hava sahamızı 6 kez ihlal eden ve kime ait olduğu henüz belirlenemeyen İnsansız Hava Aracı (İHA), İncirlik’ten kalkan iki adet F-16 uçağımız tarafından vurularak düşürüldü.<a href="https://t.co/MAcGWU3zfA">https://t.co/MAcGWU3zfA</a><a href="https://twitter.com/hashtag/MSB?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#MSB</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/TSK?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#TSK</a> <a href="https://t.co/4ZFlYCTcSY">pic.twitter.com/4ZFlYCTcSY</a></p>&mdash; T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) <a href="https://twitter.com/tcsavunma/status/1178334496246112256?ref_src=twsrc%5Etfw">September 29, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Yorumlar
Günün Manşetleri